DESCRIERE ONG

Ma numesc Ana Raluca sunt fondatoarea Asociatiei Copii Daruiti.

Am ales drumul acesta in 2016, cand am inteles ca a fi in preajma copiilor este ceea ce ma bucura sufleteste si atata timp cat reusesc sa ii ajut pe cei aflati in situatii dificile (financiar, emotional) ma simt implinita ca om.9

Ce mi-am propus cu Asociatia Copii Daruiti?

Asociatia  „Copii daruiti” priveste copiii ca fiind un dar de la Dumnezeu si isi propune in primul rand sa le daruiasca iubire si apoi suport material, financiar si mult optimism pentru a creste frumos si armonios intr-o lume ce este a lor.

Incurajand increderea in sine ii motiveaza pentru ca la randul lor sa se foloseasca de mijloacele pe care le au pentru a construi o lume mai buna.

De aceea asociatia isi propune ca pe langa acoperirea nevoilor de baza: hrana, imbracaminte si asigurarea unui trai decent (amenajarea spatiului unde locuiesc)etc… sa descopere in fiecare copil acel lucru ce il face fericit, acea pasiune pe care o poate mai tarziu dezvolta intr-un” job”.

Ce proiecte am realizat pana acum?

Din 2016 pana in prezent am realizat evenimente atat in provincie: comuna Dascalu, jud. Ilfov, sat Gagesti, jud.Vrancea, sat Antonesti, jud.Teleorman, comuna Drajna Noua, jud Calarasi cat si in Bucuresti.

In fiecare an de sarbatori aproximativ 100 de copii au primit cadouri, in 2018 insa, am reusit sa bucuram 300 copii, iar in septembrie am echipat copii cu ceea ce este necesar pentru a incepe un nou an scolar.Activitate_Ana_Asociatie_Copii

Ce avem in plan pentru viitor?

Dintre proiectele asociatiei ce urmeaza a fi finalizate, mentionez si renovarea a doua bai astfel incat copiii din acele familii sa beneficieze de o buna igiena. De asemenea anul acesta ne propunem cumpararea unui container pentru o familie a carei casa nu poate fi consolidata.

Cel mai mare proiect este insa renovarea unui spatiu ce a devenit locul unde noi va asteptam cu drag cu donatii in special alimente neperisabile: ulei orez, faina, malai, paste fainoase, pasta de tomate si binenteles rechizite.

Sediul_Copii_Daruiti

Ce ma motiveaza?

 Primul pas în viața este dat de concepere. Acel moment în care Dumnezeu îngăduie ca tu sa prinzi viața. Așa se întâmplă și mai târziu: ca adult ai acel moment de renaștere în care primești un dar, fie ești binecuvântat cu un copil și prin el renaști și tu, fie concepi unul,ce te definește ca om.

Asociația Copii Dăruiți este copilul pe care l-am conceput acum mulți ani, tot ce reprezintă sunt credințele mele, adevărul meu, felul meu de a privi lumea și de a trai în bucurie, cu inocenta și multa iubire (ca un copil).

Pe drumul ce l-am ales sunt  înconjurată de oameni minunați  pe care ii cunosc de o viata, pe care i-am regăsit dupa multi ani, alții pe care i-am întâlnit de curand, insa tuturor le sunt recunoscatoare pentru ca astfel drumul meu devine luminos si plin de realizari.

Primul pas în viața este dat de concepere.Acel moment în care Dumnezeu îngăduie ca tu sa prinzi viața. Așa se întâmplă și mai târziu, ca adult ai acel moment de renaștere în care primești un dar ,fie ești binecuvântat cu un copil și prin el renaști și tu, fie concepi unul,ce te definește ca om.Asociația Copii Dăruiți este copilul pe care l-am conceput acum mulți ani,tot ce reprezintă sunt credințele mele,adevărul meu,felul meu de a privi lumea și de a trai în bucurie,cu inocenta și multa iubire (ca un copil).

Cred ca în viața fiecăruia la un moment dat întâlnești oameni ce ne sprijină pentru a depăși o situație, pentru a ne bucura de o clipa sau rămân o bucata lunga de drum.Pentru fiecare dintre ei sunt recunoscătoare pentru ca astfel am ajuns aici unde cu multa speranța privesc înainte .